به گزارش گروه اعزامی مرکز خبرحوزه، حجتالاسلام والمسلمین پورسید آقایی، دبیر هفتمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت با ارائه گزارشی از روند برگزاری این همایش گفت: مهمترین هدف ما ترویج فرهنگ مهدوی به عنوان آموزهای بالنده در عالم تشیع است.
وی افزود: یکی از مهمترین محورهای وحدت بین ادیان، موعود باوری و منجی باوری است؛ بنابراین باید این آموزه کلیدی و حیاتی شیعه مطرح شود.
حجتالاسلام والمسلمین پورسید آقایی، به دستاوردهای این همایش اشاره کرد و یادآور شد: مجموعه مقالات و نشستهای این همایش از منابع ارزشمند به حساب میآید و هر سال سه یا چهار جلد کتاب را بر اساس خواست مقام معظم رهبری از این مقالات، منتشر میکنیم.
این استاد حوزه ادامه داد: اگر بخواهیم در هر سال یک جریان عمیق در عرصه مهدویت مطرح کنیم، باید ضرورت برگزاری این همایش ملموستر میشود.
وی، علت نامگذاری موضوع همایش امسال را به نام «راهبردها و راهکارهای رسانه برنامهریز»، افزود: رهبر معظم انقلاب در توصیههای خود به مسئولان نظام، اهمیت فرهنگ و نقش آن را در جامعه، کلیدی و حیاتی میدانند؛ بر این اساس برای پاسخ به این دغدغه رهبری، عنوان همایش را رسانه گذاشتیم؛ زیرا یکی از بسترهای فرهنگسازی رسانه است.
حجتالاسلام والمسلمین پورسید آقایی ادامه داد: ما ولیفقیه را جانشین امام معصوم و امام زمان(عج) میدانیم؛ جا دارد در عرصه رسانه برای فرهنگسازی در این زمینه تلاش کنیم.
وی اضافه کرد: اگر رسانهها بخواهند زمینهساز ظهور باشند باید وظایف شیعیان را نسبت به امام و یکدیگر تبیین کنند بنابراین همه باید برای تحقق جامعه شیعی منتظر تلاش کنیم.
این استاد حوزه یادآور شد: امیدواریم در چنین نشستهایی، راهبردهایی را برای «رسانه زمینهساز ظهور» فراهم کنیم تا معیاری برای نقد و بررسی رسانه داشته باشیم.
حجتالاسلاموالمسلمین پورسید آقایی با بیان این که امروزه 13 ضرورت در عرصه مهدویت مطرح است، گفت: اهمیت این آموزه کلیدی و حیاتی بسیار زیاد است که نگاه راهبردی به آن و استفاده مسئولان نظام از این آموزه از آن جمله است.
وی خاطرنشان ساخت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نگاه راهبردی به عرصه مهدویت آغاز شد؛ حوزه علمیه با راهاندازی سطح 3 و 4 ورود به این عرصه را آغاز کرده است و ما به شدت نیازمند این نگاه راهبردی هستیم که جامعه مقصد که همان «جامعه منتظر» است را مشخص کنیم.
وی خاطرنشان ساخت: «جامعه منتظر» جامعهای است که در برابر امام زمان(عج) بر اساس معرفت، تسلیم قلبی است ما نیازمند چنین جامعهای هستیم.
حجتالاسلاموالمسلمین پورسید آقایی، تصریح کرد: نگاه به علائم، نگاه انحرافی است ما باید به شاخصههای ظهور نگاه کنیم و راهبرد، طراحی نماییم؛ البته این امر به عهده نخبگان حوزه و دانشگاه است.
دبیر همایش بین المللی دکترین مهدویت با بیان این که تدوین شاخصههای جامعه الگو از دیگر ضروریات جامعه منتظر است، گفت: حوزه خاستگاه مهدویت است و اهتمام حوزههای علمیه به عرصه مهدوی بسیار ضروری است که احادیث و روایات را جستجو و استخراج کنند.
رییس پژوهشکده مهدویت خواستار برخورد جدی نظام و مسئولان با منحرفان آموزههای مهدوی شد و تاکید کرد: وزارت اطلاعات باید همان طور که با منحرفین برخورد کرد این کار را به جد پیگری کنند؛ پای این آموزهها خونها ریخته شده تا به ثمر نشسته و اگر افرادی بخواهند جوانان ما را به انحراف بکشانند، قوه قضائیه باید با قاطعیت با آنها برخورد کنند.
وی با ارائه پیشنهادی مبنی بر این که باید نهادی در حوزه علمیه باشد که بر محصولات مهدوی نظارت کند، خاطرنشان ساخت: استفاده از زبان فاخر هنر از دیگر ضروریات در عرصه ترویج فرهنگ مهدوی است.
حجتالاسلام والمسلمین پورسید آقایی در پایان حمایت از مراکز پژوهشی که به عرصه مهدویت میپردازند، استفاده صدا و سیما و ظرفیت مراکز مهدوی، تدوین قانون برخورد با منحرفین عرصه مهدوی، فعالسازی مسجد مقدس جمکران به عنوان پایگاه مهدویت را از دیگر ضروریاتی برشمرد که باید به آن توجه شود.